Kursbeskrivelse

Yin Yoga

Velkommen til en rolig yogatime.

Yin yoga er en meditativ og terapeutisk yogaform som utføres mykt,  med fokus på den rolige og  stille stunden.

I Yin yoga holder vi stillinger passivt med en lett strekk. Stillingene tilpasses hver enkelt ved at du bygger opp stillingene så mye som du trenger. Vi hviler i stillingene i flere minutter, hvilket gir oss tid til å roe ned og til å påvirke bindevevet. Yin yoga er en dyp bindevevsstrekk, en strekk i kroppens fascie, istedenfor musklene. Vi åpner strukturen i kroppen, rehabiliterer bindevevet, frigjør dype spenninger og stimulerer til å bygge oss opp litt sterkere og mykere enn før. Når stillingene holdes lenge, finnes det åpning for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær. Vi er bevisst tilstede. Dette roer sinnet, og setter oss i kontakt med kroppen og pusten.

Yin yoga er en fin praksis i dagens yang- dominerte samfunn. Vi trenger alle å roe oss ned i en tid som er stadig mer krevende og hvor tempoet er høyt. Timen er perfekt for deg som ønsker å fylle på med energi, finne ro og åpne opp/ strekke kroppen. Denne type bindevevsstrekk er også veldig fin dersom du trener annen sport. Du får bedre flyt og smidighet i kroppen, slik at du kan yte bedre og motvirke skader.

Yin yoga:
• Hjelper oss til å opprettholde et friskt bindevev og friske ledd
• Gir oss den mykheten og styrken vi trenger for alle gjøremål i hverdagen
• Hjelper oss å utvikle oppmerksomt nærvær
• Hjelper oss til å finne tilbake til vår kraft og opprette en bedre balanse mellom kropp, følelse, tanke og sinn.

Timen passer for alle!

Vinyasa flow 

Velkommen til en mer fysisk time.

På denne klassen har vi fokus på pust, flyt, styrke og balanse.

Vi øver på å være tilstede og stilne tankene våre, gjennom fokus på pusten.

Vi flyter igjennom bevegelsene med pusten - til musikk. 

Vi avslutter med krystallbolle bad og Yoga Nidra.   

Vi håper du forlater timen med en balansert og god følelse i kropp og sinn.

 

Hvilende Yin Yoga

Dette er et kurs der hvor vi virkelig skal slippe inn dyp hvile og ro. Det er en meditativ time hvor vi gjør noen få stillinger som nærer kropp og sinn. Vi bruker god tid i stillingene og har fokus på pust og tilstedeværelse. Det er ingen stående stillinger.

I yin yoga strekker vi aktivt bindevevet og musklenene, og holder stillingene i flere minutter. På restorative yoga bygger vi opp stillingene og hviler. Her får kroppen muligheten til å komme tilbake i balanse, og helbredelsen skjer på innsiden av kroppen.

Timen avsluttes med en lang og god avspenning.

Dette kurset passer bra for ALLE. Også for deg som er utbrent, stresset, føler deg sliten i hverdagen eller om du bare ønsker et kurs som slipper til dyp hvile og ro. 

Passer for alle.